www.nuorisotiedonkirjasto.fi

Nuorisotiedon kirjaston uutiskirje 4/2017

SISÄLTÖ

1. Kirjaston vuodenvaihde 
2. Ohjaamoista kirjoitettua
3. Nuorisotyön moninaiset kentät ja areenat


KIRJASTON VUODENVAIHDE

Joulu on jo ovella!

Nuorisotiedon kirjasto sulkeutuu keskiviikkona 20.12. klo 18. Joululoman jälkeen avaamme maanantaina 8.1.2018 klo 9. Tulevanakin vuonna kirjasto on avoinna ma-pe klo 9-16, ja keskiviikkoisin klo 9-18. Lainoja voi palauttaa milloin vain Allianssi-talon ulko-oven postilaatikkoon.

Kirjastoon on tullut joulun alla paljon uusia kirjoja, joita voi selata reaaliaikaisessa uutuusluettelossa ja varata joko asiakastunnuksilla tai sp. kirjasto(at)alli.fi. Joukossa on paljon myös verkkoaineistoja, joita pääsee lukemaan suoraan linkistä.
 


OHJAAMOISTA KIRJOITETTUA

Kohtaamo-hankkeessa (2014-2017) kehitettyjä Ohjaamoita eli alle 30-vuotiaiden räätälöityyn neuvontaan ja ohjaukseen erikoistuneita palvelupisteitä oli vuoden 2017 alussa jo 40 paikkakunnalla. Monialaisen Ohjaamo-mallin tilanne ja myös tulevaisuus kiinnostaa. Allianssin asiantuntija Heli Markkula kirjoittaa Suomidigin blogissa sähköisten palvelujen kehittämisestä nuorille tarjottavien kasvokkaisten palvelujen rinnalla: Nuorten mielestä Ohjaamoissa niitä molempia tarvitaan ja nuoret on otettava mukaan molempia kehitettäessä.

Maahanmuuttajataustaisten nuorten palvelut Ohjaamo Helsingissä -julkaisussa (2017) esitellään Ohjaamon roolia Helsingissä, jossa maahanmuuttajataustaisten nuorten osuus on suuri. Mitä ovat nuorten moninaiset tarpeet ja millaista erityisosaamista ammattilaisilta vaaditaan? Milloin nuoria on tarpeen kategorisoida, milloin maahanmuuttajuus päättyy ja milloin nuori aletaan nähdä yhteiskunnan täysivaltaisena ja yhdenvertaisena jäsenenä?


Lisää linkkejä Ohjaamo-julkaisuihin, joita voi myös lainata kirjastosta:

Työn alla Ohjaamo Helsinki / Kallio, Jenni ; Rantsi, Saana; Reponen, Sirkku; Teckenberg, Tia (toim.) Helsingin kaupunki, 2017

Uutta auringon alla? Ohjaamot 2014-2017 / Määttä, Mirja (toim.)
Kohtaamo-hanke (ESR). Keski-Suomen ELY-keskus, 2017

Ohjaamojen tuki - ammattilaisen apuna nuoren parhaaksi : kokemuksia ja kehitysehdotuksia Etelä-Savosta / Miettinen, Sonja (toim.) Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2017

Kehittyvät nuorten työllistämisen keinot Ohjaamoissa / Pitkänen, Sari ; Kesä, Mikko; Terävä, Kimmo; Parkkinen, Maari. Kohtaamo-hanke, Keski-Suomen ELY-keskus, 2017
 


NUORISOTYÖN MONINAISET KENTÄT JA AREENAT

Joulun kirjavinkkinä esitellään Kenen nuorisotyö? Yhteisöpedagogiikan kentät ja mahdollisuudet, Humakin ja Nuorisotutkimusverkoston kustantama muhkea teos. Kirja sisältää yhteensä 23 artikkelia, ja 34 kirjoittajan joukosta voi bongata myös Nuorisotiedon kirjaston informaatikot: Nuorisotyötä kirjastoissa -artikkelissa tarkastelemme kirjastoissa tehtävää nuorisotyötä ja kahden eri toimialan välistä yhteistyötä lukuisten esimerkkien pohjalta.

Kirjastojen ja muiden nuorisotyön nykyisten/mahdollisten toimintaympäristöjen ohella teoksesta löytyy artikkeleita niin nuorisotyön pedagogisista perustoista kuin kiinnostavista tulevaisuuskuvista. Kirjan voi lainata Nuorisotiedon kirjastosta, ostaa Nuorisotutkimusseuran ja Juveneksen verkkokirjakaupoista tai lukea vaikka saman tien täältä.

Tunnelmallista joulua toivotellen,
Vappu & Anna

 

Pääset mukaan listalle tai pois sieltä lähettämällä postia osoitteeseen kirjasto(at)alli.fi     Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry
Allianssi-talo | Asemapäällikönkatu 1 | 00520 Helsinki | Puhelin 020 755 2600 | kirjasto@alli.fi